Handtherapie

HANDTHERAPIE

Heeft u een tintelend, doof gevoel in uw hand, onlangs een ongeluk gehad waarbij uw hand betrokken was, of andere hand- en polsklachten? Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Het doel van handtherapie is door middel van adviezen en behandeling ervoor te zorgen dat u uw activiteiten zo snel mogelijk weer kan hervatten.

Onze in hand- en pols problematiek gespecialiseerde therapeut, biedt u een programma op maat. De therapeut kan kiezen voor een één soort therapie of voor een combinatie van therapieën om u zo snel mogelijk weer maximaal gebruik te laten maken van uw hand, pols of onderarm en dat u weer optimaal kunt functioneren in uw dagelijks leven, werk, hobby en/ of sport. Uiteraard hoort daar ook deskundig advies bij om het herstel te bevorderen, maar ook om nieuwe blessures te voorkomen!

  • Oefentherapie
  • Gerichte oefeninstructie en oefenprogramma
  • Percussie therapie
  • Tapen
  • Massage
  • Littekenbehandeling
  • Deskundig advies, zowel over gebruik in het dagelijks leven als over aanpassingen en spalken

Handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren.

Wij vinden het essentieel dat u snel bij ons terecht kunt, zeker na een operatie of trauma. Wij maken dan ook bewust plaats voor u in dergelijke gevallen zodat u direct kunt gaan werken aan uw herstel.

VERGOEDING

Handtherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere oefentherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.