Oefentherapie Senioren

OEFENTHERAPIE SENIOREN

Naast reguliere Oefentherapeut zijn wij gespecialiseerd in klachten gerelateerd aan geriatrische problematiek. Wij hebben uitgebreide ervaring in revalidatie- en zorgcentra en bieden ook oefentherapie voor senioren aan.

Onze behandelmethoden voor senioren zijn erop gericht uw lichamelijk functioneren te optimaliseren.  Wij werken dan ook nauw samen met de thuiszorg, familie en mantelzorgers. Maar ook met uw ergotherapeut, psycholoog en huisarts en of andere doorverwijzers.

BIJ WELKE KLACHTEN IS OEFENTHERAPIE GESCHIKT?

  • Behouden en verbeteren van: mobiliteit, spierkracht, conditie, evenwichtsgevoel, dagelijkse houdingen en bewegingen
  • Loopproblemen, advies t.a.v. (loop)hulpmiddelen
  • Aanpassingen aan de leefomgeving bij (dreigend) verlies van zelfstandigheid
  • Pijnklachten t.g.v. bijvoorbeeld artrose, osteoporose, reumatoïde artritis
  • Advies aan verzorgende, mantelzorgers bijvoorbeeld als er problemen zijn bij til- en transfer momenten.

OUDEREN EN BEWEGEN INDIVIDUEEL

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is door ouderdom, een blessure, ziekte of een aandoening kan u bij de oefentherapeut terecht. Heeft u moeite met opstaan, lopen, uw coördinatie of het behouden van uw balans? Samen met uw oefentherapeut werkt u aan het behoud van uw zelfstandigheid. Ook geven wij advies ten aanzien van loop- en andere hulpmiddelen.

OUDEREN EN BEWEGEN IN GROEPSVERBAND

Lekker sporten heeft geen leeftijdsgrens. Sterker nog, sporten op latere leeftijd heeft veel voordelen. Het helpt om fit te blijven, draagt bij aan uw mentale gezondheid, mobiliteit, verlaging van de bloeddruk en versterking van spieren en gewrichten.

Onze oefentherapie Senioren biedt oefeningen voor mobiliteit, spierkracht en lenigheid. Het programma maakt u bewust van uw dagelijkse houdingen en bewegingen en helpt deze corrigeren. Daarnaast besteden wij aandacht aan coördinatie en conditie.

Aan Huis

Liever oefentherapie senioren aan huis?

Behandeling van de therapeut aan huis behoort tot de mogelijkheden als u lichamelijk niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Er zijn meerdere redenen om de oefentherapeut bij u aan huis te laten komen. Voor welke klachten kan ik aan huis behandeld worden?

Lees meer