Sportblessures

SPORTBLESSURES

Oefentherapie Cesar bij sportblessures is voor cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. De oefentherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies aan de sporter die blessures of klachten heeft opgelopen. De oefentherapeut analyseert de (sport)bewegingen en leert de juiste bewegingstechnieken aan om in de toekomst blessures en/of klachten te voorkomen.

MEDICAL TAPING

Heeft u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessures / ongemakken? Dan is de kans erg groot dat u 2 tot 3 keer zo snel zal herstelt met medical taping!

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting. Medical taping versnelt het genezingsproces

VOORDELEN MEDICAL TAPING:

  • Directe vermindering van druk en pijn
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer
  • Corrigeert lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunt gewrichten