Perscussietherapie

Naast Oefentherapie Cesar bieden wij percussietherapie aan met de TheraGun G3PRO. De TheraGun is een neuromusculair behandelingsapparaat, gekalibreerd door een arts, met de precieze frequentie, amplitude en koppeling voor de meest effectieve schok/triltherapie voor je zenuwstelsel.

Percussietherapie is een revolutionair en zeer effectieve behandelmethode om spieren en gewrichten te herstellen. Bij percussietherapie, ook bekend als neuromusculaire vibratietherapie, maakt de therapeut gebruik van een zeer snelle pulserende beweging in een geconcentreerd gebied om het myofasciale weefsel te behandelen. De bloedstroom en de zuurstofverdeling naar verschillende delen van het lichaam verbeterd. Deze behandelmethode verminderd pijnklachten en vergroot direct de mobiliteit van het behandelend gebied. De trilling dringen dan ook diep door in het spierweefsel.

VOORDELEN VAN PERCUSSIETHERAPIE:

  • Verbetert de mobiliteit van uw spieren en gewrichten
  • Verkort hersteltijd en versnelt opwarmtijd van spieren
  • Verwijderd melkzuur in de spieren en vermindert vermoeidheid
  • Lost littekenweefsel op en vermindert littekenpijn
  • Verhoogt de bloedcirculatie en de zuurstofverdeling
  • Verminderd stijfheid
  • Vermindert chronische pijnklachten
  • Verkleint kans op blessures

De behandeling is ideaal voor iedereen die fysiek actief is. Maar ook (top)sporters die vaak lijden aan stijve en pijnlijke spieren. Omdat deze behandelmethode diep doordringt in het spierweefsel, vermindert dit post-workout spierpijn en krampen. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt versneld. Het is dan ook geweldig als een herstelbehandeling na de workout. Daarnaast wordt het ook gebruikt door atleten van wereldklasse als opwarmmechanisme.

Binnen 15 minuten heeft u merkbaar resultaat. Deze behandelmethode is dan ook zeer effectief tegen pijnlijke spieren en triggerpoints. Fitness-liefhebbers, zoals Ashley Graham en Kevin Hart zweren bij deze behandelmethode.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.