Hijama & cupping

HIJAMA & CUPPING THERAPIE

Naast Oefentherapie Cesar bieden wij hijama & cupping aan. Bij cupping wordt een glazen of plastic cup op bepaalde punten op uw lichaam geplaatst en vacuüm getrokken. Hierdoor wordt het bindweefsel gestimuleerd en de huid en de spieren goed doorbloedt. Cupping dringt door tot in de bindweefsellaag en ook het gebied tussen de wervels wordt ‘losgetrokken’. Dit is een gebied dat met een normale massage moeilijk te bereiken is. Cupping heft onder meer uw energieblokkades op en voert afvalstoffen af.

CUPPING KAN VERLICHTING GEVEN BIJ:

  • Rug-, nek-, schouder-, spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • Zwellingen en vochtophopingen in de enkel en knie
  • (Sport)blessures
  • Verlichting van pijn bij chronische slijmbeursontstekingen
  • Zeer effectieve behandeling bij cellulitis

In het afgelopen decennium is de techniek omarmd door een groeiend aantal atleten (o.a. Olympisch atleet en zwemmer Michael Phelps, winnaar van 23 gouden medailles, Rugby speler Sonny Bill Williams, Olympisch atleet en zwemster Wang Qun) als een manier om de spieren na een zware inspanning sneller te laten herstellen.

Cupping wordt gebruikt door de oefentherapeut binnen de praktijk ter ondersteuning van het totale herstelproces. Onze cupping therapeut is een gecertificeerde Hijama en cupping therapeut die hiervoor een speciale opleiding heeft gevolgd. Bent u geïnteresseerd in cupping therapie of heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.